Tuesday, December 15, 2009

kenangan~

hurm~
akhrinye tinggal lah aku sorang2 di UNITEN bersama kenalan baru.
tetibe teringat balik mase 1st time masuk UNITEN same2 ngan Muizz.
siap tepon tuk rancang daftar same2.
patu kitorang dapat apartment n bilik yang same.
time tu rase selese sangat coz dapat roomate ngan orang yang kite da kenal lame.
patu kenal la ngan 2 lagi housemate yang laen, pian ngan zakir.
diorang nie pown baik gak.bese ar, kate kenal ngan aku.msti jadi baik.huu~

disebabkan muizz friendship isap okok ngan uma sebelah, so aku pown berkawan gak la ngan diorang.
dari situ, bermula lah detik2 berkawan ngan dak2 baru di UNITEN.
memang macam2 kerenah yang ade kat dak2 nie sume.tapi yang penting sume dalam keadaan yang terkawal.
lebih kurang 2 minggu kowt da masuk UNITEN, tetibe terperasan sorang minah nie.
mle2 skali pandang macam xkenal, usha lame skit, rpe2nye najeh..dak mrsm gak dulu.
makin bertambah seronok la aku coz ad lagi kawan lame yang same2 blaja kat tempat yang same.

mase sem 1 memang seronok.walaupown time tuh xbape rapat sangat ngan najeh, tapi sume perkara agak menyeronokkan.ramai orang cakap agak susah nak dapat kawan yang baik bile masuk U.
tapi bile kite jadi orang baik, sure ramai yang nak dekat ngan kite.huu~

awal2 sem 2, keadaan dah cam len skit.masing2 da mle pandai bergurau kasar,ayat agak keras n menusuk ati.yela, da rapat kan.
patu dgn kehadiran megat lak join kitorang.time tu,muiz da cam tenggelam skit.
ajak hang out xnak ikut.
ajak men bowling xnak. karok xnak.
so die cam dipinggirkan sedikit.
patu ujung2 sem 2, muizz ad konflik skit ngan janggut, dak uma depan.
sebab hal kecik, diorang gaduh.bese ar due2 panas baran.
n sebab tu gak, masuk sem 3, muizz pindah uma.die g uma mmbe die kat tingkat atas.
tinggal la aku sorang2 dalam bilik tuh.
xkesah la die nak duk mane, asalkan die masih ade lagi kat UNITEN, tu da ckp baik wat aku.
tapi akhirnye die kuar gak UNITEN coz xle nak catch up stadi.

lepas die kuar jep, aku da lost contact ngan die.ad orang cakap die sekarang da keje jadi nelayan kat terengganu.ad gak orang cakap die nak cari duit tuk sambung stadi.
arap2 die berjaya la dalam kehidupan die.

mle2 lepas die kuar, aku agak rase len gak coz da xde mmbe lame lagi yang ad kat UNITEN.
so stat dari situ la aku mle rapat ngan najeh.huu~
sekurang2nye die memberi keselesaan kat aku belajar kat UNITEN nie coz die gak mmbe lame aku dari MRSM.

tapi aku tau gak yang keselesaan nie xkan tahan lame.
najeh pown da nak kuar UNITEN dah.
program die kat sini da abis.die da nak fly da pasni.huU~
sekarang, tinggal la aku sorang2 kat sini ngan kawan2 baru yg laen.
selese or x, juz aku jep yang bole tentukan pasnie.

tapi aku sure rindu kat diorang.
sebabkan diorang, aku dapat peluang biasekan diri kat sini.
lepas najeh xde nanti, pade mase tu la aku akan rase cane berdiri dengan kaki sendiri tanpe orang laen.

orang2 tue slalu cakap, kehilangan wat kan kite jadi lebih tabah dan sedar yang kite sekarang berpijak di bumi nyata.
1 bebanan tanggungjawab terpikul atas bahu di mana kite sendiri yang akan menguruskan segala bebanan tersebut.
huUu~

4 comments:

jojo-najeh-najihah said...

ngok..xyhla bt post sesedih beno...adushhh,.,

Anonymous said...

oi broncit..
blog ko best lah!!!!
aku baca tiap2 ari blog ko ni..
sume ko cte smpai aku jd nelayan,lancau.ahahahaha..

Anonymous said...

oi broncit..
blog ko best gile dow..
tp nape ko cte sume daa psl aku??
siap menokok tambah ag tuu..
tp aku doa yg terbaik utk ko cit..

anti_virus said...

ahaha~
da orang cite ko jadi nelayan.
aku nak wt cane.
huu~
najeh:mane ad..
aku xnangis pown.huu~