Thursday, December 24, 2009

bersukan kembali

kalu dikire semule...
lebih kurang 2 taun gak aku da meninggalkan kerjaye sebagai pemain tennis.
sebab utamenye aku xde mmbe yang minat bermain tennis tuk same2 bermain dengan aku.
maklum la dulu mase kat mrsm, ad gak sapwan,sidiq,dolah,bideng,muiz yang bole teman aku men.

kalu nak diceritekan smule,sebenarnye aku sendiri pown xminat men tennis nie.
tapi mase form4, ad sorang abang form5 nie name die alif,tetibe ajak aku teman die men tennis.
so, aku pown dgn rela ati,teman la die men kat court dalam mrsm.
mle2 maen,siyes cakap..memang BOSAN gile coz bile pkl bola jep melayang.
tgk abang alif tu pown da cam bosan gak men ngan aku.

tapi cite aku berusaha men tennis xbenti kat situ jep.
mase cuti sekolah,sebelum nek form5,aku kene kemas2 bilik.mase aku kemas2 tuh,tetibe aku terjumpe 2 batang raket tennis yang masih baik keadaannye~
agak terkejut gak kan..cane plak bole ade raket tennis sampai 2 batang kat uma aku.
so aku pown tanye la ibu tersayang..sape lak dalam uma nie yang men tennis.
patu ibu aku pown cite la yang dulu rpenye ayah aku nie pemain tennis yang berjaya.
tapi 1 ari tuh die g men hoki,dalam permainan tuh lutut kiri die kene libas ngan pemain hoki yang len.sejak dari tuh,sampai la ke ari nie, tempurung lutut die da pecah n da xle bersukan semule.

pas dgr jep cite tuh, aku cam terketuk tuk maen tennis.
rpenye aku ad darah warisan bermain tennis.hihi..
dengan itu aku pown bawak la due2 raket tuh ke mrsm.
bile da nek form5 jep,da xde lagi la abang alif n abang zakwan nak ajak aku men tennis.
so aku pown try2 la ajak sapwan,dak kelas aku.skali rpe2nye die agak terer men tennis coz die ngan abang die ad amk kelas tennis kat muar.

memang seronok gile ar aku coz ad gak mmber terdekat yang bole ajar aku men tennis.
sejak dari tu, tiap2 petang aku men tennis ngan die.
kekadang dolah,bideng,muiz ad gak men same2 ngan aku pepetang.
disebabkan sapwan yang menurunkan ilmu bermain tennnis kat aku,
aku dapat wakil mrsm men tuk pemilihan daerah.
time tuh aku dapat tempat ke-3 coz kurang pengalaman dalam lawan men tennis.
slalu petang2 men pukul2 bese jep.

selang 2 minggu pastu cikgu cakap aku dapat lagi wakil mrsm men tuk pemilihan wakil mrsm zon selatan atau name pendeknye SUZON.spt biase, dgn kurang pengalaman,aku pown men cam xterer mane.sebbek ade khai,dak mrsm aku gak yang agak terer men tennis.
sebab die,team tennis kitorang dapat johan,n terus wakil zon selatan tuk men dalam SUPER.
bile da sampai super, baru la aku diuji adakah aku betul2 mendalami permainan tennis or x.
n dalam kesemua permainan aku,cume 1 kali jep yang aku menang.yang len sume kecundang.
mybe aku memang perlukan lebih mase coz aku cme bermain tennis slame 4 bulan jep.tetibe da kene wakil mrsm.memang prestasi agak merudum.huu~

pas kuar mrsm, aku da benti men tennis.da xde da orang nak teman aku men lagi.
pastu aku masuk la UNITEN nie.pown xmen gak coz mmbe2 sini xde sorang pown yang tau men tennis.aku nak ajar, diorang xminat.

tapi sekarang,bile aku da sem 2 dgree, aku cam terketuk tuk men tennis smule.
xkesah la men ngan orang xkenal ke,yang penting aku nak men tennis gak.
pian,housemate aku kat sini cam kesian kat aku xde mmbe.
walaupown die xbape reti men,die tetap gak tegar teman aku men pepetang tiap2 ari,
die follow aku masuk kelab tennis gak.terharu beb!!
thx pian!

dan sekarang, aku da bermain tennis semule.pengerusi kelab tennis tu cakap dalam mase yang terdekat nie,akan ada pertandingan tennis UNITEN open.pastu ade gak pertandingan TENNIS open,bertanding antara Universiti.aku akan cube tuk memperbaiki prestasi tuk bermain dalam 2 tournament nie.
sambil2 tu, aku akan wat pian jadi seorang pemain tennis yang berjaye!
huu~

2 comments:

عزري said...

gudluck la...
nnt jd wakil u...lwn u ak lak..
i'll be ur opponent
=)
*ptg2 ajk la ak maen..
anytime..
=)

anti_virus said...

hehe~
insyaAllah..
kalu ad rezeki,bole aje..
hihi