Thursday, October 21, 2010

balasan

assalamualaikum kengkawan.
arinie saye nak cite skit la kan.
sebab bende nie cam kisah benar.
org dulu2 pown da ad cakap pasal bende nie.
kengkawan pown psti pena dgr gak kan?

"bile kite wat org, sure 1 ari nanti kite akan kene balik balasan yg same spt ape yg tlh kite lakukan kat org tuh"

dulu saye ad sorang kawan.
kitorang masuk Universiti same2.
daftar same2.
dapat apartment same2.
tapi satu ari nie kejadian yg xbez berlaku.
die ade masalah skit ng dak uma depan.
ad la cam pertelingkahan berlaku kan.bese la dak2 mude nie.
tapi kalu da due2 mantul nak melawan gak...
xkan ad keamanan dan kemaafan.cakap la macam mane skali pown memang due2 xnak mengalah.
so atas sebab itu, kawan saye nie pown cam mengundur kan diri.
lagi2 pas pergaduhan diorang tuh kawan2 saye yg len cam "pulau" kan die.
akhirnya die pindah uma.
die duk ng dak len kat tingkat atas.
xpe la kan sekurang2 nye saye still dapat lagi jmpe die.
walaupown saye xpulau kan die, tapi saye ad bersama2 rakan2 yg memulaukan die.
kirenye saye lebih kurang cam bersubahat.
saye xtolong baikkan hubungan diorang.
tapi lagi teruk...katil die yg dulu kene conteng ng kutukan.
walaupown saye xtulis, tapi die cakap saye yg tulis.xpe la.saye xkisah sebab saye sekarang adalah org yg bersubahat memulaukan die.
dan penamatnya die kuar Universiti.
dgr cite sekarng die da sambung blaja kat tempat len.
alhamdulilah la kan..
tapi kat sini ape yg saye dapat rase sekarang...
da tibe giliran saye plak kene "pulau" ng kawan2 saye.
saye xtau ape salah saye kat diorang.
tapi bile bergurau, berborak, mke masing2 da len.
da xcam dulu..spt ad perkara yg diorang "jaki" ng saye.
saye bkn xknl dak2 nie sume.
kalu da camtu la gayenye..sure ad sumething wrong.
tp xpe la.
saye time sume nie coz saye ingat dulu kesalahan besar saye kat kawan saye yg same2 masuk Universiti kat sini ng saye.
huhu~

pasni mane la nak duduk~
kawan da xde..
kene la berdikari...

kawan2 nie sebenarnye anugerah pade kite yg membujang.
jage lah hubungan korang dgn kawan2 k?

jumpa lagi~

1 comment:

my sara said...

dah ko knape plak neh?? rilek ar tue, adat berkawan.. kjap jek tu.. tink posotive!